סְדַרְדָרוֹת - סדרות קצרות לחורף חם

 

מוזיאון כיצירת אמנות - מעטפת ותוכן במוזיאונים פורצי דרך
ימי חמישי בשעה 18:30
שלוש דוגמאות מרתקות לשלושה מיזמים אמנותיים אדירים אשר נודעו בכל העולם ביופיים ובייחודם. ישראל, יפן, אבו דאבי, דובאי – ארבע מדינות ביבשת אחת אשר השכילו לייצר מיזמי אמנות בעלי חזון וערכים יוצאי דופן. חזון זה בא לידי ביטוי באדריכלות, בדרכי הגישה, במרחבי החוץ, בעיצוב הפנים ובתצוגות עצמן.
 
14.1.2021 ישראל - מוזיאון ישראל בירושלים
כיצד מבטאים מבני המוזיאון הלבנים על הגבעה הירושלמית את החזון ואת היעדים שהיתווה לעצמו? מה צריך לבלוט יותר, המעטפת או התוכן? עד כמה צריך המוזיאון להיות נגיש וידידותי או רם ונישא? וכיצד כל אלה באים לידי ביטוי באדריכלות של המוזיאון ובעיצוב אולמות התצוגה שבו?
ליהיא ספיר, אוצרת בכירה לחינוך מוזיאלי
 
28.1.2021 יפן - נאושימה, אי של אמנות
כיצד הפך אי שכוח-אל במערב יפן לאחד האתרים הנערצים על חובבי אמנות ברחבי העולם? איך מחברים קהילה כפרית מסורתית לכוכבים הבינלאומיים של עולם האמנות העכשווית? והאם ניתן לשלב מבנים אייקונים ולערוך בינאלות נוצצות בלי לפגוע בערכים של סביבה וקיימוּת?
ד"ר שלמית בז'רנו, מומחית לתולדות האמנות של יפן, האוניברסיטה העברית בירושלים
 
11.2.2021 דובאי ואבו דאבי – נווה מידבר מוזיאלי
כיצד נרקמו שיתופי פעולה תרבותיים יוצאי דופן בין מדינות המפרץ לבין מוזיאון הלובר הצרפתי, המוזיאון הבריטי, ואימפריית גוגנהיים? איך מבטאת האדריכלות של מוזיאוני המיזם את חזונו הגלובלי והמקומי? האם מדובר במהפך בעולם המוזיאונים?
ד"ר גילית איבגי, מרצה ומומחית לאמנות, לתרבות ולמוזיאונים
 
מחיר לסדרה: 145 ש"ח
 

"העולם מצחיק, אז צוחקים"
הומור וצחוק כביטוי להשקפות ולביקורת
ימי חמישי בשעה 18:30
 
חורף. כולנו ספונים בבתים. סגר ראשון, שני, שלישי. מוסדות התרבות סגורים ומסוגרים, אירועים וחגיגות מבוטלים, בני משפחה וחברים כמעט לא נפגשים. כל שנותר לנו הוא... לצחוק. סדרה זו תעסוק בהומור ובמרכיביו, ותעלה חיוך על פני המשתתפים.
 
7.1.2021 למה אנחנו צוחקים?
הומור בא לידי ביטוי בז'אנרים שונים, ומבטא מחשבות, ערכים, השקפות עולם, ואף ביקורת. בהרצאה יודגמו ויוסברו המנגנונים מהם עשויות בדיחות, יוצגו קטעי סאטירות ומערכונים, ושירים ופזמונים ישמשו בסיס לפרשנות סגנונית, טקסטואלית ומבנית.
דני קרמן, מאייר, מעצב, סאטיריקן ואפרים סידון, סופר, תסריטאי, מחזאי, כותב טור סאטירי
 
21.1.2021 "העולה היורד לחיינו" – הסאטירה הקולנועית של אפרים קישון
הומור וצחוק במדיום הקולנועי היו מאז ומתמיד כלי מושחז ומדויק לביקורת חברתית, פוליטית ותרבותית. ההרצאה תגולל את חייו ואת מורשתו של אפרים קישון, אחד מאבות הקולנוע והסאטירה בישראל, תוך בחינה של הביקורת החברתית והאמצעים הקולנועיים ליצירת הומור.
זיו אלכסנדרוני, מרצה לקולנוע
 
18.2.2021 מְאַיְּרִים עם חיוך
מאז שהתפרסם הגיליון הראשון של ה"ניו יורקר" ב-1925 מחכים מאות אלפי קוראיו לשער השבועי המאויר. מיטב המאיירים והקריקטוריסטים בני-זמננו יצרו וממשיכים ליצור מדי שבוע את השערים, שחלקם אף הפכו לקלאסיקה ונמכרים ככרזות וכיצירות אמנות לכל דבר. מימי הג׳אז של שנות ה-20 במאה שעברה ועד עידן טראמפ, האיורים משקפים, בהומור ובתימצות, את הלך הרוח התקופתי ואת ׳׳המאה האמריקאית׳׳, על צרותיה והישגיה. ההרצאה סוקרת תקופה סוערת זו דרך מבטם המשועשע של האמנים הגדולים והאהובים הללו.
פרופ' ירמי פינקוס, מאייר, סופר ומרצה במכללת שנקר
 
מחיר לסדרה: 145 ש"ח

 

 

מחיר להרצאה בודדת: 55 ₪
1-700-700-169