ובחסות

מבוא לקורס כלכלת המשפחה

המציאות הכלכלית שעימה מתמודדות כיום משפחות רבות מחייבת רכישת יֶדע בתחום הכלכלה. תרבות המינוס והחובות, המשכנתאות המכבידות, שכר הדירה הגבוה, ושפע ההצעות להלוואות כאלו או אחרות - כל אלה מקשים על התנהלות כלכלית נכונה. אין פלא איפוא שמשפחות רבות מידרדרות במובן זה, ואינן מצליחות לפרוץ את מעגל החובות המצטברים ונערמים. למצב זה אין פתרון פלא, וכדי להיחלץ ממנו נחוצים ייעוץ מקצועי וליווי כלכלי בתחומי התקציב המשפחתי, דיור ומשכנתא, חיסכון, פנסיה ועוד.
התמחות כיועץ וכמלווה לכלכלת המשפחה תאפשר לסייע למשפחות הנאבקות עם בעיות אלו. זהו תפקיד שהוא גם שליחות וגם מקור פרנסה.

מטרות התוכנית

• ללמוד ולהבין את המבנה הכלכלי של משפחות בישראל.
    • לדעת איך בונים תקציב משפחתי ואיך שומרים על התנהלות כלכלית מאוזנת.
    • לרכוש כלי ייעוץ על מנת לסייע למשפחות לבצע שינוי כלכלי.
    • ללמוד ולהבין מיגוון נושאים כלכליים, כגון: מיסוי, בנקאות, שוק ההון, דיור ומשכנתא, ביטוח ופנסיה, תוכניות חיסכון, חינוך פיננסי ועוד.

קהל היעד

• קורס יועצים לכלכלת המשפחה של מרכז ינר מאפשר לרכוש מקצוע חדש ומאתגר - בלא צורך בידע מוקדם.
    • בנוסף, התוכנית מתאימה לבעלי עיסוקים משלימים, כגון מאמנים, יועצי נישואין ומשפחה, יועצים עסקיים, יועצי משכנתא, יועצים פנסיונים, סוכני ביטוח, מנהלי חשבונות, מנהלי רווחה/משאבי אנוש וכדומה.
    • הקורס מתאים גם להכשרת פעילי ציבור ומובילים חברתיים, ולעוסקים בתחומי החינוך וההוראה.

שיטת הלימוד בקורס כלכלת המשפחה

הקורס הוא פרונטלי, וכולל הקניית יֶדע רב, שיטות עבודה וכלים מעשיים, וכן תרגילים והתנסויות בעבודה מעשית. במסגרת הלימודים מתנהל שיח אפקטיבי בין התלמידים, וניתנת להם הזדמנות לבצע תהליך מסודר ומקיף לשיפור כלכלת משפחתם האישית (בלא צורך לחשוף נתונים אישיים בפני המשתתפים האחרים או המנחה). דבר זה תורם לניסיונם האישי והמקצועי כאחד.
    מפגשי הפראקטיקום כוללים הדמיית מצבים (סימולציות), וכן הצגת דוגמאות ומקרים המשקפים סוגיות כלכליות שונות, תוך הסתייעות בטפסי עבודה, שאלונים, פורמטים לייעוץ, טבלאות עזר וכדומה - במטרה להעניק למשתתפים ניסיון ומיומנות מעשית במתן ייעוץ כלכלי למשפחות. כך ירכשו התלמידים "ארגז כלים" שיסייע להם להתחיל לעבוד מיד לאחר הקורס.

המרצה

המרצה בקורס הוא יוסי אש, יו"ר איגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה בישראל, מרצה בתחום כלכלת המשפחה, בעל הסמכה לסופרווייזר מאת איגוד היועצים והמאמנים לכלכלת המשפחה. הוא חיבר, יחד עם נחמן לידור, שלושה ספרים בתחום כלכלת המשפחה, ובעשור האחרון הוא מכשיר, מוביל ומנחה את הדור החדש של העוסקים בתחום זה.

נושאי הלימוד המרכזיים

• דרישות התוכנית

• נוכחות ב-80% מן המפגשים לפחות
    • השתתפות פעילה בשיעורים ומילוי מטלות שיימסרו במהלך השיעורים ובסופם
    • הגשת תרגיל מסכם: תוכנית ייעוץ למשפחה (הנחיות יימסרו במהלך הלימודים)

• משך הלימודים

התוכנית כוללת 12 מפגשים בני 5 שעות אקדמיות כל אחד, ובסך הכל 60 שעות לימוד.
      הלימודים יתקיימו אחת לשבוע בשעות 17.00-21.00 / 16.00-20.00
      לגברים - בימי שני; לנשים - בימי ראשון

תעודה

לעומדים בדרישות התוכנית תוענק תעודה מטעם מרכז ינר בשיתוף אש לידור פילוסוף ובחסות אגודת היועצים והמטפלים במשפחה בישראל.

יישום והשתלבות בשוק העבודה

בוגרי התוכנית יוכלו לעסוק בתחום באופן עצמאי, במשרה מלאה או כהכנסה נוספת.
      בוגרי התוכנית יוכלו להתקבל כחברים באגודת היועצים והמטפלים במשפחה בישראל (לבוגרים העומדים בקריטריוני הקבלה) בסיווג מקצועי של "יועץ לכלכלת המשפחה". ההצטרפות לאגודה כוללת פרסום באתר האגודה ובאוגדן המקצועי.

שכר הלימוד

4,800 ש"ח. ניתן לחלק ולפרוס לעד 5 תשלומים בשיקים, או עד 8 תשלומים בכרטיס אשראי.

למידע נוסף מלא/י פרטיך
      ונציג יחזור אליך בהקדם
      אני מסכים/ה לקבל מידע, עדכונים ודבר פרסומת מהאוניברסיטה הפתוחה בדוא"ל ו/או מסרונים
למידע נוסף מלא/י פרטיך