משחר ההיסטוריה מקיימים בני האדם מערכות דתיות ורוחניות מורכבות. הם עוסקים בפולחנים, בטקסי מעבר, עלייה לרגל ועוד. מה מקומם של טקסים אלה כיום? כיצד משתלבות המסורות העתיקות בחברה של ימינו ומהן השפעותיהן? בסדרה זו נצא למסע חוצה יבשות, להכרת תרבויות ודתות שהולכות ונעלמות.
התכנית - סמסטר ב
האלה הגדולה חיה ונושמת
סרטי קולנוע העוסקים בפולחנים מסביב לעולם מהעבר ובהווה בחגיגות של פריון, לידה וחיבור מחדש לאמא אדמה.
רחל אסתרקין
מסע אל בטן האדמה ההודית
מסע יוצא דופן אל בטן ההוויה ההודית והעלייה לרגל אל ה"ננדה דווי", וסדרת פולחנים בגובה כמעט 8,000 מטר כדי לזכות בברכתה של אלת ההרים.
יורם פורת
טקסי מעבר באפריקה
באמצעות צילומים נדירים, נעקוב מקרוב אחר טקסי מעבר של התרבות האפריקאית – מילדות לבגרות ומרווקות לנישואים.
ד"ר בני פירסט
דת ופולחן בין עבר להווה בארצות האנדים
בין פסגות הרי האנדים מתקיימת מערכת אמונות ייחודית, השוזרת יחד את מורשתן של תרבויות פרה־קולומביאניות קדומות, מסורות תרבות האינקה והשפעות הנצרות הקתולית.
ד"ר שרית פז
חגה של אלת הים ימנז'ה וקסם התרבות האפרו־ברזילאית
מסע לעומק ההיסטוריה בשתי יבשות: המיתוסים והסמליות של דת הקנדומבלה בברזיל, והשורשים האפריקאיים של הפולחן בימינו.
ד"ר שרית פז
אוסטרליה וניו זילנד
הקולנוע העולמי מציג בסרטים שונים טקסי אבורג'ינים ומאורים, שנועדו לשמור על זהותם מול הכובש הלבן.
רחל אסתרקין
אינדונזיה בין גן עדן לגיהנום
מגוון תרבויות וסובלנות דתית לד טבע פראי ואלים. על ראש השנה במקדשים של באלי ועל פולחני המות של בני הטוראג'ה באינדונזיה
מסע לאתיופיה בעקבות ארון הברית
אחד מעיקרי האמונה של הנצרות האתיופית הוא כי ארון הברית ניתן למנליק, הקיסר האתיופי הראשון. מורשת זו נשמרת עד ימינו, ומרכזה בעיר אקסום.
ד"ר בני פירסט