שיאי המוזיקה הקלאסית

סמסטר ב':
בסדרה חדשה זו נתוודע באופן מעמיק ליצירות המופת של גדולי המלחינים מתקופות שונות, באמצעות התייחסות למרכיבים מבניים, צורניים ורגשיים. המפגשים מלווים בצפייה מודרכת בדוגמאות מביצועים מעולים של מיטב המבצעים והמנצחים.
אין צורך בידע מוזיקלי מוקדם. 

התכנית - סמסטר ב
אנסקו – רפסודיה רומנית מס' 1
יצירה מלאת חיים המושפעת ממוזיקה צוענית מרומניה, ומאופיינת במקצבים נמרצים ובעממיות סוחפת.

היידן – "בריאת העולם"
קטעים נבחרים מהאורטוריה היפהפייה של היידן, המספרת ביצירתיות מלאת חן את סיפור בריאת העולם מספר בראשית.
מוצרט – סימפוניה מס' 25
סימפוניה זו נחשבת לאחת מיצירותיו של מוצרט בסגנון "הסער והפרץ", המאופיין בשימוש בסולמות מינוריים, בנושאים זוויתיים ומתפרצים, ובאופי סוער ומלא רגש.
מינקוס – הבלט "דון קיחוטה"
בלט צבעוני ומקסים שחובר למוזיקה של לודוויג מינקוס, על פי כוריאוגרפיה של מריוס פטיפה. סיפור אהבתם של שני צעירים, שדון קיחוטה הנלעג מסייע באיחודם.
באך – קנטטה 4, "המושיע שכב בכבלי המוות"
מסע לעולם הקנטטות של באך דרך קנטטה 4 היפהפייה, שכל פרקיה מבוססים על אותה מנגינת כוראל (מזמור לותרני).
שוברט – שלישיית הפסנתר מס' 2
הטריו השני של שוברט לפסנתר, כינור וצ'לו נחשב לאחת הפסגות של המוזיקה הקאמרית, והוא משקף את שפתו המוזיקלית של המלחין.
צ'ייקובסקי – "העונות"
מחזור נפלא של 12 מיניאטורות לפסנתר, המתארות כל אחד מחודשי השנה באופן מוזיקלי.

שוסון – קונצ'רטו לכינור, לפסנתר ולרביעיית מיתרים
יצירה יפהפייה הכתובה במבנה של "קונצ'רטו גרוסו" – הכינור והפסנתר הם הסולנים, ורביעיית המיתרים ממלאת את תפקיד התזמורת.

למידע נוסף יש ללחוץ על האזור בארץ שמתאים לכם

סינמטק ת"א - אולם 2, ללא מקומות מסומנים / מפה
8 מפגשים:ימי רביעי, 11:30-13:00
החל מ--1 / פירוט מחירים
הרשמה מאוחרת
מחיר מלא/ תלמיד חדש באסכולות - 790 ₪
תלמיד ותיק 5% - 750 ₪

מועדי המפגשים

2025:
19 מרץ, 26 מרץ, 2 אפריל, 9 אפריל, 7 מאי, 14 מאי, 21 מאי, 4 יוני
קמפוס רעננה - אולם נוידרפר / מפה
8 מפגשים:ימי ראשון, 11:00-12:30
החל מ--1 / פירוט מחירים
הרשמה מאוחרת
מחיר מלא/ תלמיד חדש באסכולות - 790 ₪
תלמיד ותיק 5% - 750 ₪

מועדי המפגשים

2025:
23 מרץ, 6 אפריל, 27 אפריל, 11 מאי, 18 מאי, 8 יוני, 22 יוני, 29 יוני