גוסטב מהלרגאונות, מהפכנות, טירוף
גיל שוחט
פסנתרן, מלחין, מנצח
גוסטב מהלר – רומנטיקן, חדשן ומהפכן – לעיתים חייכן וסרקסטי ולעיתים מלנכולי עד איבוד עצמו לדעת. דרך תשע הסימפוניות שלו, הסדרה תספר על אופיו הדרמטי והמיוסר, ועל התקופה הסוערת שבה פעל: תום עידן הרומנטיקה והמעבר למודרניזם. נעמיק ביצירותיו ונכיר את הדיאלוג עם מלחינים פורצי דרך, כמו וגנר, שטראוס ושנברג, וכן את השיח האינטלקטואלי עם גאונים, כפרויד, ניטשה ואיינשטיין.
התכנית - סמסטר ב
"הטיטאנית"
הסימפוניה הראשונה היא בשורה חדשה ומרהיבה, לא רק לצורת הסימפוניה הרומנטית, אלא להבעה רגשית מוזיקלית אשר בוחנת את גבול הרגש האנושי. יצירה נוספת – ברהמס: סונטה מס׳ 3 לכינור ופסנתר.
אמן אורח: אייל קלס, כינור
"תחיית המתים"
הסימפוניה השנייה משלבת יסודות דתיים ורוחניים בתוך צורת הסימפוניה החדשה. יצירות נוספות – שוברט: ארבעה אימפרומפטי אופ. 90.
החיים השמימיים
על הפילוסופיה המהלריסטית, הדוגלת בעליונות הרוח על פני החומר. הסימפוניה השלישית ההוליסטית, מתארת את עולם הטבע והאלוהות. הסימפוניה הרביעית היא שיר הלל לחיים הרוחניים והשמימיים. יצירות נוספת – לידר מאת שוברט ושטראוס.
אמנית אורחת: טלי קצף, סופרן
מוות בוונציה
הסימפוניה החמישית היא מופת לתזמור ולמבנה מוזיקלי חדשני. היצירה מסמלת עידן חדש באמנותו של מהלר, גם בהיבט התזמורתי וההרמוני וגם בהיבט הפילוסופי. יצירה נוספת – רחמנינוב: סונטה מס׳ 2 לפסנתר, וריאציות קורלי.
אמן אורח: מיכאל זרצקל, פסנתר
"הטראגית" ו"שירת הלילה"
הסימפוניה השישית הקרויה "הטראגית" היא וירטואוזית וידועה פחות מבין הסימפוניות של מהלר. זו מובילה ל"שירת הלילה", השביעית, האניגמטית והמורכבת ביותר מכולן.
סימפוניית "האלף"
ביצירה זו חוזר מהלר לרוח האופראית הפילוסופית, המבוססת על פאוסט מאת גתה. זהו בד הקנבס הרחב ביותר שעליו צייר המאסטרו.
ארבע דרכים לומר שלום
התשיעית של מהלר היא יצירה של ה"מעֵבר" – יצירה הנעה בין חיים למוות, בין מציאות לדמיון, כאשר מכל אלה היא נפרדת לשלום בדרכה הייחודית. יצירה נוספת – בטהובן: סונטת האפסיונטה לפסנתר.
"השיר על הארץ"
מחרוזת השירים הגדולים מעוררת השתאות לנוכח יופיים ועומקם, וביחס המושלם בין צליל למילה. השירים יוצרים עולמות של חדווה וכאב, ומסיימים את העונה בקתרזיס מוזיקלי.
אמנית אורחת: רומי זליג, סופרן