טיולים אהובים ומבוקשים במיוחד מהשנים האחרונות, עם המדריכים שזכו להכי הרבה שבחים ומחמאות.
6 סיורים, ימי שישי, היציאה בשעה 7:00 מחניון "חנה וסע" בתחנת הרכבת סבידור, תל אביב
(כולל עצירות נוספות בהתאם למסלול הנסיעה).
התכנית
לו הייתי רוטשילד בגליל העליון / מדריך: מורן גלאון
הברון אדמונד דה רוטשילד הציל את ההתיישבות היהודית בגליל העליון ופרס את חסותו על מושבות העלייה הראשונה. נבקר בראש פינה, ביסוד המעלה ובמטולה. נספר על פרויקט ייבוש החולה, על משפחת דוברובין ועל מפעליו ומדיניותו של הברון.
חג מולד, אמנות וקתדרלה / מדריכה: הילה קרן שטיינמץ
על גיאופוליטיקה ויחסי יהודים וערבים. במפגש עם האמן אחמד כנעאן בטמרה נלמד על אמנות, היסטוריה וזיכרון. נבקר בגן הפסלים ואת איש השוקולד במנוף, במיזם בואכה יודפת, ונלמד על מיקומו של המיעוט הנוצרי בגליל. נכיר את הגרעין ההיסטורי ואת הקתדרלה החדשה והמרשימה בסחנין.
עצים שבעמק / מדריך: אבס מעוז
מסע בעקבות עצים בעמק יזרעאל: שביל האלון והאלה בטבעון, עץ הצנחנים,
האורן של הטמפלרים ליד שריד, עץ המכשפות בכפר יהושע, החרוב שמרפא מחלות ביער בלפור, והשיטה המלבינה בתל שמרון.
היו כאן פעם יהודים? / מדריכה: אסתר שמואלי
מסע בעקבות זיכרונות של יהודים וקהילות שכבר אינן. נבקר אצל "יענקל'ס שטעטל" בכפר חסידים, נמשיך לאושה הקדומה, ניהנה מהטבע המלבלב בטיילת בנחל ציפורי, ונקנח בסיור באתריה היהודיים של העיר שפרעם: קבר צדיק, בית קברות יהודי ואף בית כנסת.
מווירטנברג לארץ הקודש / מדריך: קובי פליישמן
סיור בעקבות הטמפלרים הגרמנים. נבקר בכרמלהיים ובמושבה הגרמנית בחיפה, נתארח במרכז המבקרים של משפחת פליישמן בבית לחם הגלילית, ונתבל בעלילות פיקנטיות ובסיפוריו של מאיר שלו בספרו פונטנלה.
ימים של שקט בע'ג'ר וכפר גלעדי / מדריך: גיל ברנר
בכפר ע'ג'ר שברמת הגולן נשקיף אל תצפית החצבני. נלך ברחובות נקיים ובסמטאות ציוריות, שבהם דוכני אוכל והפתעות קולינריות. נתוודע לתושבי הכפר ונשמע על תמונות האימאמים והמורשת העלווית. משם נמשיך לאתרים חדשים ולא מוכרים בכפר גלעדי וסביבתה: שביל יאנוש קורצ'ק, בית הספר הישן, שביל הלולים, גלריות לאמנות ובתי קפה.